Hvordan sikre en god nettside for din bedrift

1. Viktigheten av et brukervennlighet grensesnitt

Å ha et godt designet og funksjonelt nettsted er avgjørende for enhver bedrift. Et brukervennlig grensesnitt er viktig for å holde besøkende engasjerte og oppmuntre dem til å utforske siden din videre. Dette innebærer å lage et oppsett som er intuitivt og enkelt å navigere. Særlig følgende er viktig å tenke på når det kommer til brukervennlighet:

Innlogging og brukerkontoer

For nettsteder som krever brukerkontoer, for eksempel e-handelsplattformer eller medlemssider som nettcasinoer, bør påloggingsprosessen være en prioritet. Det skal være enkelt, som eksempelvis innlogging hos Big Boost. Tilby gjerne flere påloggingsalternativer, som integrering av sosiale medier og Gmail direkte, for å gjøre det enda enklere. Sørg i tillegg for at det å opprette en konto er raskt og enkelt for å forhindre å miste kunder i prosessen.

Menyer og navigering

Tydelige og godt strukturerte menyer er alfa og omega. De veileder brukerne til informasjonen de søker raskt og effektivt. Menyer bør være tydelig plassert, vanligvis øverst eller på siden av siden, og merket med klare, beskrivende ord. Undermenyer kan brukes  for eksempel i bunnteksten for å organisere innhold videre uten å overvelde hovedmenyen.

Søkefunksjonalitet

Å inkludere en robust søkefunksjonalitet er også avgjørende. Brukere skal raskt kunne finne det de leter etter uten å navigere gjennom flere sider. Implementering av avanserte søkealternativer, som filtre og automatiske forslag, kan øke brukertilfredsheten ytterligere.

2. Sikre et helhetlig design for merkevarebygging

Samsvar i design på tvers av nettstedet ditt og sosiale medier forsterker merkevareidentiteten din og bidrar til å skape et minneverdig inntrykk på besøkende. Det er viktig å tenke nøye gjennom hvilket inntrykk du ønsker at nettsiden din skal gi og bygge et design basert på visjonen for merkevaren din.

Visuell sammenheng

Visuelle elementer som logoer, farger og skrifttyper bør være enhetlige på hele nettstedet. Dette får ikke bare nettstedet ditt til å se profesjonelt ut, men hjelper også med å bygge merkevaregjenkjenning. For eksempel kan små detaljer som bruk av merkevarens primærfarger på knapper og lenker være med på å forsterke merkevareidentiteten.

Bilder og grafikk

Alt av bilder og grafikk burde være av høy kvalitet samt passe inn med merkevarens budskap. Unngå å bruke arkivbilder som ser for generiske ut; i stedet burde du velge tilpassede bilder som gjenspeiler merkevarens personlighet og er med på å bygge tillit rundt bedriften. Videoer og animasjoner kan også være effektive for å engasjere brukere, men de bør likevel brukes sparsomt for å ikke gå på bekostning av nettsidens lastehastighet.

Responsivt design

Ettersom mange kommer til å besøke nettsiden din via mobilenheten sin, er det avgjørende å sikre at nettstedet ditt er responsivt. Dette betyr rett og slett at det ser bra ut og fungerer bra på alle enheter, inkludert smarttelefoner og nettbrett. Et responsivt design justerer oppsettet basert på skjermstørrelsen og retningen, og gir en optimal opplevelse for brukere uavhengig av hvordan de får tilgang til nettstedet ditt.

3. Fokuser på informasjon og kundeservice

En godt informert kunde er mer sannsynlig å stole på bedriften din og foreta et kjøp eller engasjere seg i tjenestene dine. Nettopp derfor er det viktig å ha all nødvendig informasjon lett tilgjengelig. Det er viktig å ikke ta for gitt at besøkende kjenner til tjenestene dine eller forstår ordene du bruker – vær heller for tydelig enn uklar.

Viktig informasjon lett tilgjengelig

Sørg for at nøkkelinformasjon, som kontaktdetaljer, åpningstider og produktbeskrivelser, er enkle å finne. Denne informasjonen bør plasseres fremtredende på hjemmesiden eller i lett tilgjengelige deler som bunnteksten eller kontaktsiden. Detaljerte produktsider, omfattende tjenestebeskrivelser og transparente priser kan bidra til å bygge tillit og gjøre beslutningsprosessen enklere for potensielle kunder.

List og besvar ofte stilte spørsmål

En FAQ-side (Frequently Asked Questions) med ofte stilte spørsmål kan være utrolig nyttig. Den løser forebyggende utfordringer relatert til vanlige spørsmål, og sparer tid for både kunder og kundeserviceteamet ditt. Organiser FAQ-siden etter kategorier, legg inn en søkefunksjon og oppdater den regelmessig for å reflektere nye spørsmål som dukker opp. Klare, konsise svar kan bidra til å redusere friksjonen som kan hindre en potensiell kunde i å fortsette med et kjøp eller en forespørsel.

Live chat eller andre kontaktmuligheter

Å inkludere en live chat-funksjon kan forbedre kundeservicen betydelig ved å gi umiddelbar støtte. Dette kan være spesielt nyttig for å løse problemer raskt og forbedre kundetilfredsheten. Dersom du ikke kan ha kundeservice tilgjengelig døgnet rundt, kan det å sette opp en bot være nyttig for timene uten tilgjengelighet. Sørg i tillegg for å ha et kontaktskjema som er lett tilgjengelig og enkelt å bruke for de som foretrekker å ta kontakt her.

4. Sjekk og oppdater jevnlig

En nettside er ikke et engangsprosjekt, men en pågående forpliktelse. Regelmessige sjekker og oppdateringer er nødvendig for å sikre at den forblir funksjonell, sikker og relevant. Å opprettholde en oppdatert nettside kan bidra til økt kundetilfredshet, bedre søkemotorplasseringer og en mer profesjonell fremtoning.

Regelmessig vedlikehold

Regelmessig oppdatering av nettstedets programvare, plugins og sikkerhetstiltak er avgjørende for at driften fungerer som den skal. Utdaterte komponenter kan føre til sikkerhetssårbarheter, feil og ytelsesproblemer som potensielt kan koste deg kunder. Planlegg regelmessige vedlikeholdssjekker for å sikre at alt er oppdatert og fungerer som det skal.

Oppdater innhold

Alt av innhold på nettsiden bør gjennomgås og oppdateres regelmessig for å sikre at det ikke er utdatert eller har feil eller mangler. Dette inkluderer alt av blogginnlegg, produktbeskrivelser og annen informasjon som kan bli utdatert. Nytt innhold holder ikke bare besøkende engasjert, men hjelper også med søkemotoroptimalisering (SEO) som kan forbedre nettstedets synlighet i søkeresultater.

Ytelsesovervåkning

Bruk analyseverktøy for å overvåke nettstedets ytelse. Spor informasjon som sideinnlastingstider, fluktfrekvenser og brukeratferd for å identifisere områder for forbedring. Langsomme lastetider kan frustrere brukere og føre til høyere fluktfrekvens, mens analyse av brukeratferd kan gi innsikt i hva som fungerer bra og hva som må justeres.

Ta til deg tilbakemeldinger fra brukere

Spør etter og svar på tilbakemeldinger fra brukere. Dette kan gi verdifull innsikt i hva brukere liker og ikke liker med nettstedet ditt. Implementering av endringer basert på tilbakemeldinger fra brukere kan forbedre den generelle brukeropplevelsen og vise at du verdsetter kundenes meninger.