Moderne veggmaterialer gir deg fleksibilitet i interiøret

Mange nye boliger oppføres med relativt enkle veggkonstruksjoner, gipsplater på metallstendere er en standardløsning mange steder. Samtidig skal det ikke mye til for å gjøre veggene litt mer spennende, med for eksempel akustikkpanel eller andre plateprodukter. Slike materialer kan dessuten brukes både til nybygg og rehabilitering.

Veggmaterialer med mange kvaliteter

De klassiske gipsplatene er selvfølgelig greie både med tanke på enkel montering og overflatebehandling, men det er mange andre materialer som kan by på unike egenskaper. Gips kan fortsatt være et godt standardvalg mange steder i boligen.

Såkalt akustikkpanel kan åpenbart fylle en helt konkret rolle når det gjelder lyddemping, men i tillegg kan disse platene også være et dekorativt innslag i en bolig med mange slette vegger og tomme overflater. Legg merke til at det finnes akustikkpanel i mange ulike størrelser og formater.

Andre ferdigmalte plater kan også være praktiske når det gjelder rask rehabilitering av eldre rom. Det kan være tidkrevende å overflatebehandle eldre vegger, særlig hvis man må jobbe med for eksempel strie eller strukturtapet. Da kan en ferdig plate være et godt valg.

Stabile vegger kan være en kvalitet i seg selv

Det finnes mange smarte løsninger for å feste både store og små ting i gips, men samtidig er gips per definisjon et relativt ømfintlig materiale. Hvis du bygger en ny bolig kan det være et alternativ å montere plater bak gipsen, men ved oppussing eller rehabilitering vil det oftest være enklere å montere en ny stabilere plate på den eksisterende veggen.

Med en robust plate i tre eller spon vil det være mye enklere å skru fast både hyller, TV og andre ting i veggen, uten å måtte knote med verken gipsfester eller søking etter stendere. På den måten vil du faktisk også kunne stå friere til å innrede boligen din på nye måter, og moderne veggmaterialer bidrar derfor til å gi deg mer fleksibilitet i interiøret.